Radio Melayu Perth

Current track

Title

Artist


Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago
Radio Melayu Perth

Celebrate Australia Day on the 26th January 2023 multiculturally with Perth Indonesian Community in collaboration with Malay Association of WA! This event is broadcast live from Civic Centre Park, Cannington. Program includes: - Multicultural Performance - Food Bazaar- Bouncy Castle- Water Colour PaintingThis event is supported by City of Canning, Lotterywest and Auspire. The livestream is brought to you by RMP Live. ... Lihat lagiLihat kurang

Tinggalkan komen

very good quality πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

2 weeks ago
Radio Melayu Perth

Celebrate Australia Day & Food Bazaar: LIVE from Civic Centre Park, CanningtonJan 26, 4:30pmCelebrate Australia Day on the 26th January 2023 multiculturally with Perth Indonesian Community in collaboration with Malay Association of WA! This event is broadcast live from Civic Centre Park, Cannington. Program includes: - Multicultural Performance - Food Bazaar- Bouncy Castle- Water Colour PaintingThis event is supported by City of Canning, Lotterywest and Auspire. The livestream is brought to you by RMP Live. ... Lihat lagiLihat kurang

3 weeks ago
Radio Melayu Perth

Berapa ramai Melayu tinggal di Australia? Soalan ini kerap ditanyakan kepada kami dan video ini merungkai persoalan ini. Bukan sahaja orang Melayu serata Australia, kita juga kongsi bilangan penduduk Melayu setiap negeri di Australia untuk mencari jawapan negeri manakah yang paling ramai orang Melayu? Adakah di New South Wales, Victoria atau Western Australia? Pautan video ada diruangan komen. Sila subscribe saluran Youtube Radio Melayu Perth untuk dapat notifikasi video selanjutnya. Kami terbit video baru setiap Ahad. Jika anda tinggal di Australia, kami juga tahu bilangan Melayu di suburbs anda. Sila kongsi video ini di Facebook dan tag kami @radiomelayuperth. Insya'Allah kami akan beri jawapan menerusi ruang komen di post anda. ... Lihat lagiLihat kurang

Berapa ramai Melayu tinggal di Australia? Soalan ini kerap ditanyakan kepada kami dan video ini merungkai persoalan ini. Bukan sahaja orang Melayu serata Australia, kita juga kongsi bilangan penduduk Melayu setiap negeri di Australia untuk mencari jawapan negeri manakah yang paling ramai orang Melayu? Adakah di New South Wales, Victoria atau Western Australia?  

Pautan video ada diruangan komen. Sila subscribe saluran Youtube Radio Melayu Perth untuk dapat notifikasi video selanjutnya. Kami terbit video baru setiap Ahad. 

Jika anda tinggal di Australia, kami juga tahu bilangan Melayu di suburbs anda. Sila kongsi video ini di Facebook dan tag kami @radiomelayuperth. InsyaAllah kami akan beri jawapan menerusi ruang komen di post anda.

Tinggalkan komen

Swan hill mari 🀲

Salah seorg Fadzli Fauzi

Assalamualaikum DJ Wan nak tahu seronok tengok orang melayu yg merantau ke luar negara.saya bangga jugak.orang selain kata orang melayu Malaysia penakut tak seperti orang Indonesia, orang melayu selatan Thailand.kebanyakan orang melayu Malaysia yang merantau orang negeri Kelantan.setahu saya ada jugak negeri lain tapi bilangan nya kecil.....masa sekolah dulu bila mata pelajaran sejarah saya dengar Cik gu bercerita tentang negara Australia katanya kamu jadi orang nakal nanti kamu akan dihantar Australia katanya Australia tempat buangan orang jahat.....dari itu saya sematkan didalam hati untuk merantau ke Australia... Cita cita tak kesampaian bila usia saya 15 tahun saya telah berumahtangga.. hilang seketika.......tp Allah punya kuasa pada tahun 2014 kalau tak silap. Kapal terbang MH 730 terjatuh berhampiran Australia saya pun tengok TV hari hari saya tv 3 buat liputan di rumah pak haji Khalid Hussain. Saya kembali berminat untuk ke Australia dengan Izin Allah pada 5 mengikuti travel trip adik beradik saya terus join akhir nya tercapai cita-cita saya Alhamdulillah.dulu ada angan angan nak berkerja mencari rezeki kerana terpaksa jaga ayahanda yg sakit akhir terkubur cita.tapi saya sentiasa berwhassap dengan Pak haji Khalid dan isteri nya bagaikan orang tua saya itu kenal Australia...

hensemnya.. sukalah model tersebut.

...

Willetton WA

Melayu yang ada PR tapi masih menetap di Malaysia haha

View more comments

4 weeks ago
Radio Melayu Perth

Ada rancangan ke Perth atau tempat-tempat lain di Australia pada 2023? Sebelum rancang apa-apa lebih baik dapatkan visa dulu. Kami telah sediakan video panduan cara buat visa melalui ETA. Sila ke bahagian bio untuk link ke Youtube dan tonton video ini. Semoga bermanfaat. Sila kongsi video ini pada kenalan lain yang ingin ke Australia untuk lawatan atau bercuti. ... Lihat lagiLihat kurang

Video image

Tinggalkan komen

eh, hensem lah model tersebut.

4 weeks ago
Radio Melayu Perth

Kepada anda yang ingin mencari peluang belajar, bekerja, berniaga ataupun menetap di Australia secara sah mari ikuti siaran langsung soal jawab migrasi Australia bersama Hadi Assanteh JP, pakar migrasi dari Hadi Migration - Sabtu 7 Januari 2023 jam 5:30 petang di Facebook dan Youtube @radiomelayuperthApakah visa sesuai untuk situasi anda? Apakah trend dan perubahan dari segi polisi migrasi yang akan berlaku pada 2023 nanti? Adakah Australia akan buka lebih banyak peluang untuk dapatkan PR? Email kami kemusykilan anda ke radiomelayuperth@gmail.com atau DM melalui Facebook/IG. Kami juga akan buka soalan menerusi Whatsapp pada waktu siaran untuk penonton mengajukan soalan. Jumpa anda pada siaran ini nanti! ... Lihat lagiLihat kurang

1 month ago
Radio Melayu Perth

Kepada yang ingin mencari peluang belajar, bekerja, berniaga ataupun menetap di Australia secara sah mari ikuti siaran langsung soal jawab migrasi Australia bersama Hadi Assanteh JP, pakar migrasi dari Hadi Migration - Sabtu 7 Januari 2023 jam 5:30 petang di Facebook dan Youtube @radiomelayuperthApakah visa sesuai untuk situasi anda? Apakah trend dan perubahan dari segi polisi migrasi yang akan berlaku pada 2023 nanti? Adakah Australia akan buka lebih banyak peluang untuk dapatkan PR? Email kami kemusykilan anda ke radiomelayuperth@gmail.com atau DM melalui Facebook/IG. Kami juga akan buka soalan menerusi Whatsapp pada waktu siaran untuk penonton mengajukan soalan. Jumpa anda pada siaran ini nanti!Tarikh: 7 Januari 2023 SabtuWaktu: 5:30 petangPautan livelink di ruangan komen. ... Lihat lagiLihat kurang

Kepada yang ingin mencari peluang belajar, bekerja, berniaga ataupun menetap di Australia secara sah mari ikuti siaran langsung soal jawab migrasi Australia bersama Hadi Assanteh JP, pakar migrasi dari Hadi Migration - Sabtu 7 Januari 2023 jam 5:30 petang di Facebook dan Youtube @radiomelayuperth

Apakah visa sesuai untuk situasi anda? Apakah trend dan perubahan dari segi polisi migrasi yang akan berlaku pada 2023 nanti? Adakah Australia akan buka lebih banyak peluang untuk dapatkan PR? Email kami kemusykilan anda ke radiomelayuperth@gmail.com atau DM melalui Facebook/IG. Kami juga akan buka soalan menerusi Whatsapp pada waktu siaran untuk penonton mengajukan soalan.  

Jumpa anda pada siaran ini nanti!

Tarikh: 7 Januari 2023 Sabtu
Waktu: 5:30 petang

Pautan livelink di ruangan komen.

Tinggalkan komen

Very informative interview session from expert

1 month ago
Radio Melayu Perth

Soal Jawab Migrasi Australia dan Perubahan Pada 2023Jan 7, 5:30pmOnlineKepada anda yang ingin mencari peluang belajar, bekerja, berniaga ataupun menetap di Australia secara sah mari ikuti siaran langsung soal jawab migrasi Australia bersama Hadi Assanteh JP, pakar migrasi dari Hadi Migration - Sabtu 7 Januari 2023 jam 5:30 petang di Facebook dan Youtube @radiomelayuperthApakah visa sesuai untuk situasi anda? Apakah trend dan perubahan dari segi polisi migrasi yang akan berlaku pada 2023 nanti? Adakah Australia akan buka lebih banyak peluang untuk dapatkan PR? Email kami kemusykilan anda ke radiomelayuperth@gmail.com atau DM melalui Facebook/IG. Kami juga akan buka soalan menerusi Whatsapp pada waktu siaran untuk penonton mengajukan soalan. Jumpa anda pada siaran ini nanti! ... Lihat lagiLihat kurang

Soal Jawab Migrasi Australia dan Perubahan Pada 2023
1 month ago
Radio Melayu Perth

Soal Jawab Migrasi Australia dan Perubahan Pada 2023Jan 7, 5:30pmKepada anda yang ingin mencari peluang belajar, bekerja, berniaga ataupun menetap di Australia secara sah mari ikuti siaran langsung soal jawab migrasi Australia bersama Hadi Assanteh JP, pakar migrasi dari Hadi Migration - Sabtu 7 Januari 2023 jam 5:30 petang di Facebook dan Youtube @radiomelayuperthApakah visa sesuai untuk situasi anda? Apakah trend dan perubahan dari segi polisi migrasi yang akan berlaku pada 2023 nanti? Adakah Australia akan buka lebih banyak peluang untuk dapatkan PR? Email kami kemusykilan anda ke radiomelayuperth@gmail.com atau DM melalui Facebook/IG. Kami juga akan buka soalan menerusi Whatsapp pada waktu siaran untuk penonton mengajukan soalan. Jumpa anda pada siaran ini nanti! ... Lihat lagiLihat kurang

1 month ago
Radio Melayu Perth

@senatorfatimapayman live at RMP with VJ Amira ... Lihat lagiLihat kurang

Tinggalkan komen

Senator asal mana

1 month ago
Radio Melayu Perth

Senator Fatima Payman, the first hijabi woman in Australian Parliament is our guest in this episode. She'll be discussing with own VJ Mira on topics related to her involvement in politics, women in leaderships, youth leaderships, and mental health. Join us tonight for an exciting sharing from her right here in Building a Positive Community series brought to you by the team at Radio Melayu Perth CommunityHQ. ... Lihat lagiLihat kurang

1 month ago
Radio Melayu Perth

Wanita Islam berhijab pertama di Parlimen Australia: Senator Fatima PaymanMalam ini jam 8 malam Radio Melayu Perth menerusi siri bahasa Inggeris Building a Positive Community akan menemubual Senator Fatima Payman, ahli politik berumur 27 tahun yang beberapa bulan lepas telah mengangkat sumpah sebagai senator di Parlimen Australia. Dengan lantikan ini beliau telah menjadi wanita berhijab pertama berkhidmat dalam Kerajaan Persekutan Australia sebagai ahli parlimen. Ikuti temubual ini yang akan diterajui oleh VJ Mira menerusi saluran Youtube dan Facebook Radio Melayu Perth pautan di ruangan komen. ... Lihat lagiLihat kurang

Wanita Islam berhijab pertama di Parlimen Australia: Senator Fatima Payman

Malam ini jam 8 malam Radio Melayu Perth menerusi siri bahasa Inggeris Building a Positive Community akan menemubual Senator Fatima Payman, ahli politik berumur 27 tahun yang beberapa bulan lepas telah mengangkat sumpah sebagai senator di Parlimen Australia. Dengan lantikan ini beliau telah menjadi wanita berhijab pertama berkhidmat dalam Kerajaan Persekutan Australia sebagai ahli parlimen. 

Ikuti temubual ini yang akan diterajui oleh VJ Mira menerusi saluran Youtube dan Facebook Radio Melayu Perth pautan di ruangan komen.Image attachment

Tinggalkan komen

Tahniah Senstor Fatima Payman kerana dilantik menjadi ahli Parlimen di Perth Australia dalam usia muda 27 tahun. 2. Satu ketika dulu saya dan isteri berpeluang masuk ke Parlimen Perth ketika ahlinya sedang berdebat. Ternyata lebih sopan daripada ParliοΏΌmen kita.

Senator fatima ni berketurunan ape ? ...apa pun tahniah diucapkan...

Wanita hebat.

semoga shalawat dan islam bisa damai selalu di manapun.berada.Aamiin

Wow mudanya dis

Terbaik

Hebat wanita Afghanistan ni orang Islam lagi.

πŸ‘

View more comments

1 month ago
Radio Melayu Perth

First Hijabi Woman in Parliament: Senator Fatima Payman in Episode 9 Building a Positive CommunityDec 23, 8:00pmSenator Fatima Payman, the first hijabi woman in Australian Parliament is our guest in this episode. She'll be discussing with own VJ Mira on topics related to her involvement in politics, women in leaderships, youth leaderships, and mental health. Join us tonight for an exciting sharing from her right here in Building a Positive Community series brought to you by the team at Radio Melayu Perth CommunityHQ. ... Lihat lagiLihat kurang

First Hijabi Woman in Parliament: Senator Fatima Payman in Episode 9 Building a Positive Community
Load more | Lihat lagi

<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-5063657874148039″
crossorigin=”anonymous”></script>